8 Nisan 2013 Pazartesi

TAVUK DÜRÜM

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
3-4 adet biber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Lavaş ekmeği
sıvıyağ
Tuz
Kekik
Pulbiber



Hazırlanışı:

  • Tavuklarımızı, biberlerimi jülyen (uzun ince) şeklinde, soğanlarımızı yarım halka şeklinde, domateslerimizi küp küp doğruyoruz. 
  • Geniş bir tavada, az miktarda sıvıyağda, yüksek ateşte tavuklarımızı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirme aşamasının sonunda tavuklara tuz, karabiber ve kekiği ekliyoruz. 
  • Tavuklarımızı ayrı bir tabağa alıp aynı tavada soğan ve biberleri soteliyoruz. Daha sonra domateslerimizi ve tuzu ekleyip, domateslerin çok sulanmasına izin vermeden ocağın altına kapatıyoruz. 
  • Lavaşları teflon tavada ısıtıyoruz, içine tavuklarımızı ve sebze sotemizi koyarak dürüm yapıyoruz.


Afiyet olsun:)))


6 yorum:

  1. offff...süpersin Ayşecim ellerine sağlık.
    patatesleri fritözde mi kızarttın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok kuzum, normal tencerede bol yağda kızarttım...

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık. çok güzel gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  4. Offff super gorunuyoooooo

    YanıtlaSil