16 Haziran 2013 Pazar

KİREMİTTE İSTİRİDYE MANTARI

Malzemeler:

Yarım kilo istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
3 adet eşil biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ



Hazırlanışı:

Teflon bir tencerede öncelikle sıvı yağda soğan ve sarımsakları soteliyoruz.



Soğanlar pembeleştiğinde doğradığımız mantarları ilave ediyoruz.



Mantarlar suyunu salıp tekrar çektiğinde biberleri ekliyoruz.



1-2 dk biberleri pişirdikten sonra küp küp doğradığımız domatesleri, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz.



Kısık ateşte 5 dk daha pişiriyoruz.
Pişen mantarımızı kiremitlere paylaştırıyoruz.



Üzerine kaşar rendesi ilave ediyoruz.



Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.






Afiyet olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder